Yakın Doğu Üniversitesi Beyaz Önlük Giyme Töreni Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

Prof. MOCAN; “YDÜ Tıp Fakültesi Kıbrıs Barış Harekatının 34. Yılı Olan 20 Temmuz 2008 Yılında Kıbrıs’ın İlk Tıp Fakültesi Olarak Açıldı.

Prof. Dr. Gamze MOCAN, “Nobel Tıp Ödülünü Almış Büyük Tıp İnsanlarını İdol Olarak Benimseyen, Özverili, Dürüst, Kendilerini İnsan Sağlığına Adamış Birçok Hekimin Yetişeceğine İnancım Sonsuz”
Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi 2016-2017 Akademik Yılı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni AKKM’de gerçekleştirildi.

Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, törene Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol BEKTAŞ, Rektör Yard. Prof. Dr. Tamer ŞANLIDAĞ, Girne Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. İlkay SALİHOĞLU, YDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze MOCAN, Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Rüveyde BUNDAK, Fakülte Dekanları, Öğretim Üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Ardından Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi İlyas ABDULİN’in müzik dinletisi ile devam etti.

Prof. MOCAN; “YDÜ Tıp Fakültesinin Kıbrıs Barış Harekatının 34. Yılı Olan 20 Temmuz 2008 Yılında Kıbrıs’ın İlk Tıp Fakültesi Olarak Açıldı.
Açılış konuşmasını gerçekleştiren YDÜ Tıp Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Gamze MOCAN, YDÜ Tıp Fakültesi’nin Kıbrıs Barış Harekatının 34. Yılı olan 20 Temmuz 2008 yılında açıldığını ifade ederek, 7 Ekim 2008 tarihinde 25 öğrenci ile beyaz gömlek giyme töreninin gerçekleştirildiğini ve Kıbrıs’ın ilk Tıp Fakültesi olarak ingilizce eğitim dili ile eğitim hayatına başladığını belirtti.

Prof. MOCAN, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinin 9. Eğitim yılında olduğunu, fakültenin temel amacının mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve sürekli tıp eğitimini uygulamak, bu şekilde karşılaştığı sorunları çözme yeteneği ile donanmış, bilgili, yeterli, dürüst, hem tıp hem evrensel etik değerlerine bağlı, öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne inanan, insanlığa hizmeti amaç edinmiş, hastalarına karşı saygılı, anlayışlı ve sorumlu, akılcı, yaratıcı, araştırmacı ve özgür düşünceye sahip Atatürk ilke ve Devrimlerini özümsemiş, yüksek nitelikli tıp doktorları yetiştirmek olduğunun altını çizdi.

“İyi ve doğru tanı koyabilmek, uygun tedavi uygulayabilmek için çağdaş bilimsel bilgileri ve teknolojileri bilen ve yararlanabilen, çağdaş tıbbın bilgi birikimine hakim, kendini yenileyebilen, tıptaki yenilikleri tanı ve tedavi uygulamasına yansıtabilen iyi hekimler yetiştirmek istiyoruz.” İfadelerine yer veren Prof. Dr. Gamze MOCAN, çağdaş tıp anlayışında hekimin sadece kendisine ulaşan hastanın tanı ve tedavisiyle yetinmesinin mümkün olmadığını bu nedenle yetiştirecekleri hekimlerin temel tıp bilimlerini çok iyi bilen kişiler olacağını kaydetti.

Fakülte olarak vizyonlarının, hem tıp eğitiminde, hem bilimsel araştırma ve sağlık hizmetinde uluslararası düzeyde aranan ve saygın bir merkez olmak olduğunu belirten Prof. Dr. MOCAN, “çağdaş bilimsel koşullara uygun biçimde hazırlanan eğitim programımız, deneysel sağlık araştırmaları merkezi gibi araştırma laboratuvarlarımız, teknolojinin üst düzey olanaklarının sağlandığı hastanemiz ve bilimin aydınlatıcı gücünü kullanabilen değerli öğretim üyelerimiz ile tıp fakültemiz kurulmuştur.” dedi.

“Yakın Doğu Üniversitesi ve Girne Üniversitesi Dr. Suat GÜNSEL Araştırma Hastanesini kurdukları için çağdaş, ilim ve irfan yuvası olan eğitim kurumunu ve hastanelerini de insanlığa kazandırdığı için Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü gerçek eğitimci ve bilim adamı Dr. Suat GÜNSEL’e, Mütevelli heyeti başkanımız Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL’e, Rektör Prof. Dr. Ümit HASSAN’a, üniversite yönetimine, Tıp Fakültesi eğitim koordinatörleri ve yardımcılarına, öğretim üye ve yardımcılarına, tüm akademik ve idari personele şükranlarımı sunarım” diyen Prof. Dr. Gazme MOCAN gerçekleştirilecek olan ilk dersin Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Cahit Taşkıran tarafından “Tıp Eğitiminde Profesyonellik” konusunda verileceğini kaydetti.

Prof. Dr. Gamze MOCAN, “Nobel Tıp Ödülünü almış büyük Tıp İnsanlarını idol olarak benimseyen, özverili, dürüst, kendilerini insan sağlığına adamış birçok hekimin yetişeceğine inancımın sonsuz” bu vesileyle “fakültemizin ve öğrencilerimizin bu mutlu ve anlamlı gününe katılımınız için hepinize çok teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunar, esenlikler dilerim.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından birinci sınıf öğrencilerine Öğrenci andının okunması Prof. Dr. Gamze MOCAN tarafından gerçekleştirildi. Ardından Dekan ve Öğrt. Üyeleri tarafından beyaz önlükleri giydirilirken aileler duygu dolu anlar yaşadı.

Törenin hemen ardından Tıp Eğitimi ve Bilişimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Cahit TAŞKIRAN tarafından “Tıp Eğitiminde Profesyonellik” konusunda ilk ders gerçekleştirildi.