Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalından Haberler

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalında bu yıl Dr Ali Cenk Özay ve Dr Özlen Emekçi Özay’ın doçentlik ünvanlarını almaları sonrası doçent doktor ünvanına sahip öğretim üyesi sayısı dörde yükselmiştir. Akademik hayata yoğun emek harcayan Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümümüz öğretim üyelerimiz tarafından ‘Fertility Sparing Approaches in Gynecologic Cancers’ isimli, tıp fakültesi öğrencilerine ve konuyla ilgilenen tüm doktor ve sağlık çalışanlarına katkıda bulunacak özgün bir kitap yayınlanmıştır. Bu kitabın hazırlanmasında öncülük etmiş olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmet Gün, öğretim üyeleri Doç. Dr. Ali Cenk Özay ve Doç. Dr. Özlen Emekçi Özay kitaba hem editör hem de yazar olarak katkıda bulunmuşlardır. Bunun yanı sıra kitapta Yakın Doğu Üniversitesi, Girne Suat Günsel Üniversitesi ile Türkiye’den de birçok saygın üniversitelerden öğretim üyeleri yazar olarak yer almıştır. Üreme çağında görülen jinekolojik kanserlerin tedavisinde üreme fonksiyonlarını korumanın yolları, hangi şartlarda bunun uygulanabileceği ve daha birçok sorunun cevabını içeren bu kitap güncel bilgiler ışığında klinisyenlere yol gösterici olacaktır.