Hakkımızda

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Kıbrıs adasının ilk Tıp Fakültesi olup Barış Harekatı’nın 34. yılı olan 20 Temmuz 2008 tarihinde açılışı yapılmış ve ilk kez 7 Ekim 2008 tarihinde “Beyaz Gömlek Giyme Töreni” ile eğitim/öğretim yılına başlamıştır.

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin temel amacı mezuniyet öncesi, mezuniyet sonrası ve sürekli tıp eğitimini uygulamak, bu şekilde karşılaştığı sorunları çözme yeteneği ile donanmış, bilgili, yeterli, dürüst, hem tıp hem evrensel etik değerlerine bağlı, öğrenmenin hayat boyu sürdüğüne inanan, insanlığa hizmeti amaç edinmiş, hastalarına karşı saygılı, anlayışlı ve sorumlu, yüksek nitelikli tıp doktorları yetiştirmektir. Eğitim dilleri İngilizce ve Türkçe olup organ/sistem temelli entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Dersler konularına multidisipliner göre planlanmıştır.

İyi ve doğru tanı koyabilmek, uygun tedavi uygulayabilmek için çağdaş bilimsel bilgileri ve teknolojileri bilen ve yararlanabilen, çağdaş tıbbın bilgi birikimine hakim, kendini yenileyebilen, tıptaki yenilikleri tanı ve tedavi uygulamasına yansıtabilen iyi hekimler yetiştirmek istiyoruz. Çağdaş tıp anlayışında hekimin sadece kendisine ulaşan hastanın tanı ve tedavisiyle yetinmesi mümkün değildir. Bu nedenle yetiştireceğimiz hekimler koruyucu hekimlik ve toplum sağlığını ön planda tutan, bu alanlarda topluma yönelik eğitici rolü üstlenen kişiler olacaktır.

Hekimin bir başka görevi de araştırmacı olmaktır. Zira tıp disiplini sürekli yeni gelişmeler ve keşiflerin yaşandığı, ulusal ve uluslararası düzeyde rekabetin çok fazla olduğu bir alandır. Fakültemizden mezun olan hekimler, sağlığın korunması, hastalıkların nedenleri, sonuçları ve tedavisi konularında yapacakları araştırmalarla evrensel bilgi birikimine katkı yapacak, bu konuda oluşturulacak sağlık politikalarına yön vereceklerdir.

Fakülte olarak vizyonumuz, hem tıp eğitiminde, hem bilimsel araştırma ve sağlık hizmetinde uluslararası düzeyde aranan ve saygın bir merkez olmaktır. En son teknolojiyle, çağdaş bilimsel koşullara uygun biçimde hazırlanan eğitim programımız, araştırma laboratuvarlarımız ve uluslararası saygınlığı olan eğitici kadromuzla, kısa sürede önemli bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Fakültemiz kaliteli eğitimi, eğitici kadrosu, alt yapısı, yönetmeliği, en son teknolojiye sahip laboratuvarları ve modern eğitim hastanesi ile Mart 2013’de Dünya Sağlık Örgütü AVICENNA grubuna kabul edilmiştir.

Bilim, uzmanlık ve liyakat işidir. Tıp bilimi uzundur. Özveri ister, meşakkatlidir. Bu uzun yola çıkan bıkkınlık, isteksizlik asla göstermeden “tuttuğunu koparırcasına” yoluna devam edecektir. Ancak bu yol nerede diye sorarsanız böyle bir son yoktur. Ömür boyu eğitim yani sürekli bir tıp eğitimi vardır. Tıp bilimi sürekli olarak kendini yenileyen, geliştiren, heyecan veren. rekabete açık bir bilim ve sanattır. Pratik zeka ve el becerisi ister. En önemlisi de hastalarına ve hasta yakınlarına gülümseyen bir yüzdür!

Çok sevgili öğrencilerimizin de herbiri bütün bu özelliklerin bulunacağı, araştırmacı ve sorgulayıcı, pırıl pırıl iyi hekimler olarak YDÜ Tıp Fakültesinden mezun olacaklar ve bu uzun yolda insanın en değerli varlığı sağlığı için kendilerini adayacaklar, fakülteleri ile de her zaman gurur duyacaklar.

Prof. Dr. Gamze MOCAN
Yakın Doğu Üniversitesi