Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne Sözlü Sunum Birinciliği…

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Deneysel Sağlık Bilimleri Araştırma Merkezi (DESAM)araştırmacısı Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, 5. Adana Genetik Günleri Nörogenetik Sempozyumu’nda en iyi sözlü sunum ödülü kazandı.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik ve Nöroloji Anabilim Dallarının ev sahipliğinde 300’ yakın katılımcı ile gerçekleştirilen sempozyumda, Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören “Nörolojik Hastalıklarla İlişkili Sendromlarda Klinik Fenotipi Değiştiren Arka Plandaki Genetik Nadir Varyantlar” isimli bilimsel çalışması ile sunum birincilik ödülü aldı.

Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim dalı öğretim üyeleri, Erciyes Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi ile birlikte yürütülen çalışmada, nörolojik hastalık etkeni olabilecek olası patojenik yeni gen ve nadir gen varyantlar üzerinde çalışıldı.

Doç. Dr. Mahmut Çerkez Ergören, hem yurt dışındaki proje ortakları hem de Yakın Doğu Üniversitesi Nöroloji ve Pediatri Anabilim Dallarıyla iş birliği içinde yürütülen, nörolojik hastalık etkeni olabilecek olası patojenik yeni gen ve nadir gen varyantlarının özellikle güncel genom düzenleme yöntemini kullanılmaya başlanması ile bu bozuklukların moleküler patogenezinin anlaşılması üzerine yoğunlaşan çalışmalarının devam ettiğini belirtti.