Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği IFMSA MM2019’a Katıldı

Öğrenci Dekanlığı’na bağlı Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliği (MSANC – Medical Students’ Associations of Northern Cyprus), dünya genelindeki tıp öğrencilerini temsil eden Uluslararası Tıp Öğrencileri Birlikleri Federasyonu (IFMSA)’nun 1-8 Mart 2019 tarihinde Slovenya’da gerçekleştirilen 68.IFMSA Mart Toplantısına katılarak adadaki tıp fakültesi öğrencilerini temsil etti.

MSANC ve diğer ülkelerin tıp öğrenci birlikleri arasında imzalanan kontratlar çerçevesinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Staj Değişimi Programıyla 18 ülkeden 24 tıp fakültesi öğrencisine ülkemizde staj yapmaları için ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda sınavla seçilen tıp fakültesi öğrecilerimiz Kuzey Kıbrıs’tan diğer ülkelere 1 aylığına staja gidecekler. Bu stajlar sonucunda öğrencilerimiz yurtdışında teorik ve pratik açıdan çalışmalar yaparak, başka bir coğrafyada farklı kültürler görüp kendilerini geliştirme imkanı bulacaklar.

Genel Kurul’a Kuzey Kıbrıs Tıp Öğrencileri Birliğini temsilen Başkan Sultan Jarboue Salaheldin, Genel Sekreter İrem Tekin, İç İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Asu Özince ve Staj Değişimi sorumlusu Simge Cibros katıldı. Çalışma kollarının eğitimlerine kollarının eğitimlerine katılarak tüm dünyadan gelen tıp fakültesi öğrencileriyle yaptıkları aktiviteleri,projeleri paylaşıp, Staj Değişimi Fuarında yer aldılar, Kuzey Kıbrıs’ı ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ni  tanıtan sunumlar yaptılar. Bu sunumlar sonucunda diğer ülkelerin birlikleriyle iyi bir iletişim kuran birlik üyelerimiz, staj değişimi programımızı anlattılar.